torstai 5. kesäkuuta 2014

Kesämekkoja


Keväällä julkaistiin Novitan uudet kesälangat, Huvila ja Kartano. Langassa on ihanat kirkkaat värit, ja se on innostanut minua kaikenlaisiin käsitöihin. Näin suloiset värit suorastaan huutavat tulla esitellyksi monivärisissä neuleissa. Ajatuksissa hyppivät isoäidinneliöt, hexaconit ja kaikenlaiset väri-iloittelut, lähin virkkaustekniikalla. 

Olen opetellut kevään aikana myös Pinterestin käytön ja sitä suosittelen kyllä kaikille käsityön ystäville! Houkuttavia ja koukuttavia kuvia eri aiheista voi hakea suomen- tai englanninkielisillä hakusanoilla, toki muillakin kielillä. Ja huh, mitä ihanaa ihmiset ympäri maailmaa osaavatkaan tehdä!! Pinterestin kautta löysin muutaman mielenkiintoisen mekkomallin, sellaisen jota ei tehdä perinteisesi  etu- ja takakappaleittain, vaan joka alkaa muodostua esimerkiksi isosta ympyrästä, jonka keskipiste on selässä ja reunat yhdistyvät eteen. Yksi malli löytyy täältä. Täydellisiä lankoja odotellessa tein pian 4-vuotiaalleni tyttärelleni pari mekkoyritelmää. Ne valmistuvat niin paljon nopeammin kuin itselle tulevat! 



Ensimmäinen mekko on muunnettu jostain Moda-lehden ohjeesta. Vaikka olen omasta mielestäni melko hyvä lukemaan ohjeita ja virkkaamaan, tähänkin mekkoon tuli muutama amatöörimäinen virhe! :D Se pitää mielen nöyränä, hyvä niin.. Helman reikäkerroksella pitäisi olla puolipylväitä, mutta itse virkkasin reteästi kokonaisia. Lopputuloksessa on toki aivan sama kumpia pylväitä käyttää, mutta tähän pitää olla jonkinlainen vuori tai kunnon legginsit alla, että ei ihan läpi näy! Olin jo virkannut molemmat kappaleet, kun huomasin, että pinkistä alueesta puuttuu pari kuviokerrosta. Laiskana ihmisenä en jaksanut purkaa, joten leikkelin mekon kahteen osaan saksilla, tein tarvittavat lisäkerrokset ja virkkasin kappaleet takaisin yhteen. Yhdistäminen onnistui melko hyvin, lopputuloksesta sitä ei huomaa. 





Toinen mekko on tehty omasta päästä. Tai ei ihan täysin, tein keväällä itselleni samantyyppisen tunikan Novita rose mohair ja nalle -langoista, ja tunika on ollut suosikkivaatteeni! Esittelen sen blogissa syksymmällä.. Tässä mekossa halusin leikitellä väreillä, enkä tylsistyä tekemällä kahta samanlaista kappaletta. Siispä etu- ja takakappale ovat erilaiset! Mitäs tykkäätte? Mekosta puutu vielä napit olalta. Olen huomannut, että noissa pikkutyttöjen mekoissa kannattaa laittaa napit olalle, vaikka tekisi ohjeenkin mukaan, kaula-aukko tuppaa jäämään niin pieneksi, että pää ei meinaa mahtua läpi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti