sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäiväkakku

Tänä vuonna äitienpäivää juhlittiin pitkästä aikaa isolla porukalla, itseni lisäksi paikalla oli kolme upeaa äitiä perheineen; Äitini, siskoni ja anoppini.
Äitienpäiväkakun maut ovat tänä vuonna suklaa ja kahvi. Mitäpä äiti muuta tarvitsee? ;) No ehkä jotain, mutta niillä pääsee jo pitkälle! Tein kakusta vähälaktoosisen. Alimmassa täyte-kerroksessa on suklaamousse tummasta suklaasta. Toisessa välissä on kahvimousse, jossa on mausteena espressoa ja amaretto-likööriä. Alkoholi haihtuu kiehauttaessa. Jämäköitin moussen liivatteella, ja se ikävä kyllä aina vähentää moussen makua. Laktoosilliseen versioon voisi laittaa valkosuklaata ja jättää sokerin ja liivatteet pois.. Kakkupohjana on mehevä kuivakakkumainen pohja, jonka kanssa koin kokoamisvaiheessa epätoivon hetkiä kun mureat kakkulevyt hajosivat käsiin ja upposivat löysään kahvimousseen. Mureneminen ei kuitenkaan haittaa valmiissa kakussa, murentuneet palat voi koota palapelimaisesti paikalleen. Kakku kannattaakin koota vuokaan edellisenä päivänä, se teki ihmeitä tässäkin tapauksessa! Kuorrutteena on tummasta suklaasta, vaaleasta siirapista ja tomusokerista tehty massa. Koristeet sokerimassasta. Varsin suklainen yleisvaikutelma, maiskis! Täytyy sanoa, että olin kyllä varsin tyytyväinen kakun makuun. Koristelu oli aika pikainen, mutta ainakin kesäinen! :)

Suklaamousse:

130g tummaa suklaata
2,5 dl kermaa
100g tuorejuustoa
Vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja kermavaahto.

Kahvimousse:

4 liivatetta
1 dl espressoa tai vahvaa kahvia
2rkl amaretto-likööriä
2,5dl kuohukermaa
100g tuorejuustoa
0,5-1dl tomusokeria
puolikas vaniljatanko

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä kahvi ja likööri kattilassa ja lisää liivatteet. Vatkaa kerma, lisää siemenet vaniljatangosta ja tuorejuusto. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Mausta tomusokerilla. Moussesta tulee aika löysä, sen voi antaa jämäköityä jääkaapissa, tai koota kakun vuokaan kuten itse tein.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti