torstai 20. maaliskuuta 2014

Kimallusta ja turkoosia


Tädin pieni rakas Lotta on jo hurjan iso tyttö ja täytti taannoin 10 vuotta, hui! Lotta osallistui jo kovasti synttärikakun suunnitteluun, ja suunnitelmat vaihtuivatkin useaan otteeseen... Mutta se suotakoon sankarille!  Koristeiden suhteen Lotalla oli selvät sävelet värien suhteen, turkoosia ja valkoista, blingblingiä unohtamatta. Niinpä päällys päätettiin tehdä turkoosista sokerimassasta, ja koristeet samoin. Kukat on spreijattu helmiäissuihkeella, joka kyllä viimeistelee upeasti koristeet, samalla häviävät pienet pintavirheet! 

Kakun välissä on Mansikkamoussea ja Mariannemoussea, pohjana vaalea tavallinen kakkupohja. Idea tähän syntyi Bellebaien houkuttelevasta juustokakusta. Kakku oli hyvää, aika "tavallista". Maistuu myös lapsille! Mariannemoussessa on taas se sama vanha valitukseni, siitä ei saa laktoositonta. 

Mansikkamousse: 

2,5 dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
soseutettuja mansikoita
pari rkl sokeria ja vaniljasokeria

Mariannemousse:

2,5dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
1 rkl sokeria
pss mariannerouhetta


Tämän sokerikuorrutteen kaulitseminen oli todellinen tuskien taival. Vasta kuukausi sitten opetin kuorrutteen kaulitsemisen salat siskolleni, joka teki ensimmisestä kakustaan täydellisen. Paineet olivat siis jo valmiiksi melkoiset.. :) Kaulitsin massaa varmaan puoli tuntia, tuntui, että se ei litisty yhtään! Massa ei varsinaisesti ollut liian kuivaa, sellaista, kun vanhoista massoista tulee pidemmän päälle, se oli vaan KOVAA. Sain silicon-päällysteisen kaulimeni rikki, ja yritin vielä uudestaan siskon marmorikaulimella. Kaulitsin toisen puolituntisen, hiki päässä. Minähän en epäonnistu, tai luovuta! Levy ei loppuvaiheessakaan kauliintunut hyvin, niinkuin yleensä. Siirsin levyn vielä kakun päällekin ja yritin levittää sitä siinä riittävään kokoon. Siinä kohtaa luovutin. Ajattelin, että vaikka saisinkin kuorrutteen jollain tavalla siistiksi, se ei välttämättä olisi hyvänmakuinen tai helposti leikkaantuva. Sisko toi kaupasta uuden massan, jonka tällä kertaa värjäsin itse. Kaulitsemiseen meni ehkä 5 min ja vartissa kakku oli kuorrutettu. Ensimmäisessä massassa oli  siis varmasti jotain vikaa. Älä siis heti epäile itseäsi, jos kaulinta ei onnistu. :) Tärkeissä kakuissa kannattaakin olla aina varmuudeksi ylimääräistä massaa kaapissa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti