perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kesäkassi!


Rakastan laukkuja yli kaiken! Kesällä voi käyttää erilaisia laukkuja kuin talvella. Kesällä laukut ovat keveitä värikkäitä ja sellaisen voi tehdä helposti itse. Kesäkassiin ei tarvitse vetoketjua tai muita hienouksia. Olen ommellut moneen itsetehtyyn kesäkassiin vuoren puuvillakankaasta, ja tehnyt jonkun yksinkertaisen taskunkin. Valmiita kassin kahvoja saa ostettua askartelukaupoista. Hyviä löytöjä voi tehdä myös kirpputoreilta, tai omia vanhoja laukkuja uusimalla. Vanhassa, jostain syystä käyttämättä jääneessä laukussa voi olla täydellinen hihna uuteen laukkuusi ! 


Ruskeaan ja valkoiseen laukkuun on virkattu ihanaa ananas-pitsiä. Turkoosi laukku on virkattu pelkillä pylväillä. Valkoinen laukku on yhdistetty kahvoihin viimeisellä kierroksella virkkaamalla kerros kiinteitä silmukoita kahvojen ympärille. Ruskeaan kassiin ompelin vuoren värjätystä ruskeasävyisestä kankaasta. Ompeleet eivät ole ihan suorat, mutta ei sillä tässä kohtaa ole niin väliä.. :D Laukun sisään on ommeltu myös virkattu tasku. Taskut kannattaa ommella kiinni vuoreen ennen kappaleiden yhdistämistä!



Viimeistelin viime vuonna opintoni Hämeen ammattikorkeakoulussa, ja viimeisinä kursseinani opiskelin kudontaa. Musta laukku on kudottu tuolla kurssilla. Laukussa on sidoksena kärkitoimikas ja loimena on musta kalalanka. Kuteena on käytetty videonauhaa ja mustaa hamppunarua. Yhdistelmä on mielestäni upea! Kiiltävä videonauha ja rouhea hamppunaru ovat kiva yhdistelmä. Laukku on ommeltu laukun muotoon jälkeenpäin, ja siihen on ommeltu vuori. Hihnat ovat kangaskaupasta ostettua mustaa kanttinauhaa. 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti