lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannuskakku

Back to the basics


Olen tehnyt monenlaisiin juhliin erilaisia, isotöisiäkin kakkuja. Mutta jos lähden perusteista ja mietin, mikä toimii parhaiten, ei kai voi olla mitään parempaa kuin mansikat ja kermavaahto. Tuoreet marjat ylipäätään toimii aina. Tämän kakun mansikat ovat muistaakseni saksalaisia, ja mustikatkin isoja pensasmustikoita. Mutta ei sen väliä, hyvin maistui! Naked cake 


Viime aikoina on ollut muodikasta tehdä  ns. naked cake, alaston kakku. Alastomuus tarkoittaa siis sitä, että kakkua ei ole kuorrutettu, vaan sivut ovat paljaat, ja kakusta siis näkee mitä sisällä on. Tätä on pitänyt kokeilla jo pitkään, mutta ei ole ollut sopivaa tilaisuutta. Kakun alastomuus vaatii kakkupohjaltakin edustavuutta, yleensähän kakuissa riittää, että kakkupohja on kypsä, epämääräiset reunat tms, voi leikellä pois täyttövaiheessa. Kakkuvuoissa usein käytetty korppujauho kannattaa ehkä jättää pois, ja vuorata vuoka vaikka leivinpaperilla. Tässäkin kakussa kakkupohja tummui toisesta reunasta vähän liikaa, mutta en viitsinyt sitä sen kummemin leikellä. 


Täytettä kannattaa laittaa luonnollisesti runsaasti, koska sivut jäävät paljaaksi. Tässä kakussa on vaahtona on pelkkää kermavaahtoa, makeutettuna vaniljakreemijauheella. Jauheen tarkoitus oli saada kermavaahdosta vähän paksumpaa. Tosin laitoin sitä tosi vähän, koska en pidä sen mausta suurena annoksena. Eli toisin sanoen, vanilja- tai tavallinen sokeri riittäisi hyvin. Mansikoiden ja mustikoiden lisäksi kakun välissä on pieniä mintunmakuisia marekipaloja. Löysin purkin sattumalta cittarista, ja päätin kokeilla. Yleensä kaupan marengit on aika ällöjä, mutta nämä olivat hyviä! 


Kahvipöydässä lapset söivät juhannuskakkua innoissaan, tämä oli kuulema toiseksi parasta tekemääni kakkua! Jäi epäselväksi, mikä on paras. Ehkä se on vielä tulossa! ;) 

Aurinkoista juhannusta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti