maanantai 1. huhtikuuta 2013

Hyvää pääsiäistä!

Onko sinulla pääsiäisperinteitä? Omaan pääsiäiseeni kuuluu perinteiset rairuohot tipuineen, koristellut munat ja pajunkissat. Ruukkunarsissit keittiön pöydällä luovat uskoa kevään tuloon ja ilmojen pikaiseen lämpenemiseen. Pääsiäisherkut kuuluvat myös olennaisena osana vapaapäivien viettoon, riippumatta siitä missä pääsiäistä viettää. Oma pääsiäiseni sujui tänä vuonna arkisesti suursiivouksen merkeissä, mutta pientä makeaa kahvipöytään täytyi silti leipoa!
Tämä kakku on kotoa, äidin reseptikirjasta. Teen sitä melkein joka vuosi, se on siis perinne! Ohje on todennäköisesti poimittu jostain lehdestä. Kyseessä on siis tiikerikakku, joka on vaan leivottu erilaiseen vuokaan. Tällä kertaa sydämenmuotoiseen silikonivuokaan. Kakku on kostutettu appelsiinimehulla, kuorrutettu suklaakuorrutteella ja koristeltu pääsiäiskarkeilla. Helppoa ja hyvää! Kakku on siis "kuivakakku", mutta appelsiinimehu pehmentää sopivasti rakennetta.

3 kommenttia:

  1. Lapset siirtävät perinteitä eteenpäin. Näin juhlaperinteet säilyvät osana juhlakulttuuria. Yhdessä juhlaperinteistä ja läheisistä syntyy oikea juhla. Kiitos kun jaoit omaa juhlaperinnettäsi meidän muiden kanssa.

    VastaaPoista
  2. Totta, Roxu! Hämmentävää huomata olevansa niin vanha, että on jo omia perinteitä.. :-D mutta lapset tekevät perinteistä entistä merkityksellisempiä. Kiitos teille myös pääsiäisseurasta ♥

    VastaaPoista