sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Onnea Lotta!

Maaliskuussa juhlittiin ihanaisen siskontytön 9v. synttäreitä. Alkuun Lotta ei ollut niin innostunut kakun ulkonäöstä, mutta kun pääsi itse suunnittelemaan ja toteuttamaan, johan alkoi kiinnostaa! Suunnitelmissa oli jotain vihreää, koukeroita ja iso kukka. Tai paljon kukkia. Makuna Lotan suosikki, valkosuklaa.

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni kakkuun Kinuskikissan ihanasta kirjasta (http://www.kinuskikissa.fi/kinuskikissalta-leivontakirja/) suklaisen kaulintamassan. Tähän kakkuun se tehtiin siis valkosuklaasta. Valmiin kakun päällä massa oli hieman vaikea (lue: tahmea) leikata, mutta maku hakkaa mennen tullen sokerimassat ja marsipaanit. Massa oli helppo tehdä ja kaulita, valkosuklaamassan voi myös värjätä haluamakseen. Kokeiluun menee ehdottomasti myös massat maitosuklaasta ja tummasta suklaasta. Kakun täytteenä on valkosuklaamousse, jossa on mukana tummasuklaarouhetta ja kakkupohjana vaalea peruskakkupohja. Vähän pelkäsin, että kakku olisi liian makea, mutta eipä ollut, oikein ihana oli! Sokerimassan korvaaminen valkosuklaamassalla oli ehdottoman hyvä juttu! Koristeet on tehty sokerimassasta yhdessä Lotan kanssa.


Nyt kun tuli nuo kakun kuorrutteet puheeksi, on pakko laittaa vielä yksi kuva toisesta kakusta. Poikani Otson ja hänen ystävänsä, ihanan Nupun 4v. kimppasynttäreitä juhlittiin loppuvuodesta muskettisoturit/prinsessat -teemanaamiaisilla. Tähän kakkuun tein kuorrutteen samasta Kinuskikissan kirjasta, tällä kertaa toffeefudge-karkeista. Oikein hyvän makuinen oli sekin ja  yhtä lailla "helppo käyttöinen". Laktoosirajoitteisille nämä ei toimi, tummasta suklaasta saa vähälaktoosisen, mutta en tiedä onko toffeeta vähälaktoosisena kaupoissa.


1 kommentti: