tiistai 8. lokakuuta 2013

Taulu



 Haaveilen kodista, jonka seinillä on toinen toistaan upeampia itse tekemiäni taideteoksia, eri tekniikoilla, pieniä ja suuria. Jostain syystä, ne jäävät vaan aina toteuttamatta, kun aina on jotain tähdellisempää tehtävää. En tosin ole mielestäni kovin taiteellinen, työni ovat enemmän käsitöitä kuin taidetta. Mutta ei sillä niin väliä, itse tehty on aina hienompi kuin kaupasta ostettu!
Rakas Isäni täytti kesällä pyöreitä vuosia ja päätimme siskoni kanssa tehdä hänelle lahjaksi taulun. Taululle oli tilaus, sellainen tarvittiin heidän uutukaisen asuntoautonsa seinälle. Taulu ei siis voi olla kovin painava tai särkyvä. Niinpä päätimme tehdä kankaan, jonka kiinnitettäisiin styroxlevyn ympärille. Yhteistyö tällaisessa "taideprojektissa" voi olla hermoja raastavaa, kun molemmilla on eri näkemys siitä, mikä näyttää hyvältä. Pientä sanailua tarvittiin, mutta lopputulos miellytti molempien silmää.
Kuvassa on siis omenapuun oksa, taivasta vasten. Päätimme tehdä taivaan, eli pohjakankaan huovuttamalla. siihen on valittu monia eri sinisen sävyjä, merinovillaa ja silkkikuitua. Huovan pohjana oli valkoinen neulahuopalevy, joka peitettiin usealla kerroksella merinovillatopsia ja silkkikuituhaivenia. Emme ostaneet työtä varten mitään, vaan kaikki tarvikkeet löytyivät varastoista. :) Omenapuun oksa on tukikankaalla kiinnitetty ja ommeltu koneella kiinni huopaan. Omenankukat on huovutettu merinovillasta ja silkkikuidusta, kukkien vihreät keskustat ovat lasihelmiä. Lehdet oat vihreää puuvillakangasta. Huopa kiinnitettiin styrokslevyyn pienillä nuppineuloilla. Taulun koko on n. 30 x 65cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti