maanantai 21. lokakuuta 2013

Syyskakkuja


Lehtien väriloisto on ollut tänä vuonna uskomaton. Aina syksyisin minulle tulee pakottava tarve ikuistaa ne värit jotenkin. Olen pohtinut syksynlehtien ikuistamista jollain tavalla, mutta värit ei vain tahdo pysyä lehdissä millään tavalla. Tänä syksynä ikuistin kauniit lehdet kakkuihin, toki nekin haravoitiin jo massuihin ja vain kuvat ovat enää todisteena!

Lehtikoristeiden teko on helppoa. Niitä voi tehdä marsipaanista tai sokerimassasta, itse suosin sokerimassaa. Isommista ruokakaupoista saa nykyään valmiiksi värjättyjä massoja, jos ei itse halua värjäillä. Itse ostan pastavärejä ja muitakin tarvikkeita joko Vispilänkaupasta tai Confetista. Laitoin siis vain yhteen könttiin palaset erivärisiä massoja ja kaulitsin sen ohueksi sekoittamatta värejä liikaa. Sitten vaan muotilla lehdet irti! Jos on aikaa, lehdet voi tehdä viikkoja aikaisemmin, ne voi myös jättää kuivumaan erilaisiin asentoihin. Foliosta voi helposti muotoilla erilaisia tukipaloja lehdille.


Ensimmäinen kakku on eräiden ihanien kaverusten 5v. synttäreille. Tähän kakkuun kokeilin tulostettua kakkukuvaa. Kaupoissahan on myytävänä erilaisia kakkukuvia prinsessoista ja spidermaneista, mutta niitä saa myös omista valokuvista. Pikaisen surffailun jälkeen päädyin tilaamaan niitä täältä. Kuva oli melko tarkka, ei maistunut juuri miltään, mutta toimi niinkuin piti. Ihan hauska lisäulottuvuus koristemaailmaan! Kakussa on tumma sokerikakkupohja ja välissä soseutettua banaania, suklaakastiketta ja suklaamoussea. Sain täyteidean livin Leila leipoo-ohjelmasta. Siinä suklaakastike tehtiin alusta pitäen itse, mutta oikaisin tässä laittamalla valmista pirkan suklaakastiketta tuubista, sellaista jäätelölle tarkoitettua siis. Hyvin toimi. Leila leipoo -ohjelmassa neuvottiin myös sivelemään banaanikerros sitruunamehulla, silloin banaani säilyttää värinsä. Omassa kakussani banaani ei juuri eroittunut muuten kuin maussa. Tämäkin oli varsin hyvä yhdistelmä mielestäni!

Tämä syyskakku on tehty Nina-tädin 50v. juhliin, onnea Nina ! Kakun sisällä on vaalea, pellille tehty kakkupohja kolminkertaisena. Välissä on kinuskimoussea ja jäisiä puolukoita. En ollut itse paikalla maistamassa, mutta oli kuulema hyvää! Tämä on kyllä suosikki mousseni, sen on suoraan kinuskikissalta lainattu. Toimii myös karpaloilla ja vadelmilla. Kun lisättävät marjat ovat jäisiä, ne eivät värjää moussea.

2 kommenttia:

  1. Aivan huippuja kakkusia, namskis! Ja tollaiset muotit voisi itsekin hankkia leivontahetkiin. Viime viikonloppuna ostin Kastehelmen kakkuvadin, joten nyt tarttes enää se kakku :D

    VastaaPoista
  2. Noilla muoteilla saa kyllä helposti näyttäviä koristeita. Ja niitä saa kyllä nykyään vaikka missä teemassa! Mun pitäis kans varmaan hankkia sellainen superihana kakkulautanen.. :P

    VastaaPoista