tiistai 14. tammikuuta 2014

Kaulahuivi


Huiveja ei vaan pysty olemaan liikaa, vai mitä sanotte? Teen joka talvi teen muutaman huivin, haussa on aina se täydellinen väri, malli, toimivuus, ulkonäkö jne. Niinkuin olen jo aikaisemmin todennut, 7 veljestä on oma suosikkilankani. Sitä saa peruskaupoista, sitä löytyy aina kotoa useita värejä. Se kestää käyttöä neuleessa, ja on melko nopeaa neuloakin. Tämän huivin tarve lähti uudesta sinisestä toppatakista. Olen myös huomannut, että pitkät kaulahuivit on epäkäytännöllisiä ulkoiluun, varsinkin lasten kanssa touhutessa. Olen tykästynyt erilaisiin tuubeihin, mutta sellaiset, jotka laitetaan kierteelle kaksinkerroin, on mielestäni jotenkin hankalia. Se kierre on ruma ja aina väärässä paikassa. Olen laittanut omiin tuubeihini napit, se toimii aika hyvin.
Tämä kaulahuivi on neulottu pyöröpuikoilla (4,5 puikot, 40cm). Huivi on siis putkilo, joka on virkattu päistä litteäksi. Lanka on siis 7 veljestä ja silmukoita on 80. Muutamassa kuviossa on käytetty yhdistettyä nalle ja paljettilankaa.
 Kuviot ovat tajunnan virtaa, minulla oli neulomuksen vieressä aina ruutuvihko, johon suunnittelin erilaisia kuvioita, joissa yksi mallikerta on 10 tai 20 silmukkaa.  Huivin valmistuttua en ollut täysin tyytyväinen väritykseen, varsinkin sininen kirjava lanka, sekä harmaa tuntuivat huonoilta valinnoilta. Nyt muutama kuukausi sen jälkeen huivi on oikein mieleinen! Huivi on niin lämmin, että se pääsi todenteolla käyttöön vasta tällä viikolla, kun pakkasta on vihdoin yli 10. Täytyy sanoa, että käyttökokemukset ovat muutaman päivän jälkeen hyviä. Huivi on lämmin, muttei liian, ainakin näillä pakkasilla. Lanka tuntuu hyvältä kasvoja vasten. Kuviollisesta huivista saa laitettua erilaisia kohtia kasvojen eteen, joten se ei ole tylsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti