perjantai 14. helmikuuta 2014

Hyvää ystävänpäivää!


On totta, että ystävänpäivän hypetys on mennyt vähän överiksi jossain päin maailmaa. Mutta unohdetaan se ja keskitytään siihen, mitä tuo päivä on meillä Suomessa, ystävien muistamista! Ystävä ovat elämän suola, suuri voimavara, joka auttaa jaksamaan vaikeillakin hetkillä. Eikö se, jos joku, ansaitse oman merkkipäivän?
Tämä ystävänpäiväherkku on ylihelppo, mutta sitäkin maistuvampi, näyttävämpi ja suklaisempi, maiskis! :) Valmistusaikaa menee ehkä vartti, eikä taitoja vaadita.
Leivosten pohja on kaupan valmista, pakasteena myytävää mutakakkua. Aikaisemmin ostin Frödingen mutakakkua, täksi ystävänpäiväksi löysin kaupasta Pirkan vastaavaa kakkua. Molemmat olivat yhtä hyviä, mielestäni. Kakku on sellainen ihanan kostea mutakakku, ja on niin hyvää, ettei sitä aina tarvitse tehdä alusta saakka itse! Kun kakku on vielä jäinen (tai ehkä pikkuisen sulanut),leikkaa leivospohjat piparkakkumuotilla irti kakusta. Jäiseen kakkuun joutuu käyttää vähän voimia, toisaalta liian sulasta kakusta ei saa niin siistejä paloja! Valmis mutakakku on aika pieni halkaisijaltaan, ja siksi kannattaa valita sellainen muotti, josta jää mahdollisimman vähän "hukkapaloja". Yhdestä kakusta saa muistaakseni 6 sydäntä, omalla muotillani tehtynä. Ja sitten vaan pursotetaan jotain päälle ja koristellaan! Helppoa kuin heinänteko! :)
Noissa kuvan leivoksissa on kermavaahdon lisänä mansikkasurvosta ja vaniljakreemijauhetta. Jauheen tehtävänä on tukevoittaa massaa pursotusta varten. Tänään tein työkavereilleni samanlaisia leivoksia, joihin laitoin päälle kermavaahto-appelsiinituorejuusto-seosta, vähän sokeria mausteeksi. Se oli NIIIN hyvää! Appelsiini ja suklaa on kyllä taivaallinen yhdistelmä. Toisaalta, ei tuo mansikka-suklaaleivoskaan ollut yhtään huono.. Yksinkertaisimmillaan päälle voi pursottaa ihan vaan kermavaahtoa.
Hyvää ystävänpäivää !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti