sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kädet läpimiksi!

En oikeastaan pidä sukkien tai lapasten tekemisestä. Toisen samanlaisen parin tekeminen on niin tylsää! Itse tehtyinä ne on kuitenkin parhaat käytössä, ei sellaisia tahdo saada kaupoista. Ystäväni Sinin motivoimana aloitin tekemään kirjoneulesukkia, mutta jo muutaman sentin neulottuani muistin, että kirjoneulesukkiin tarvitaan enemmän silmukoita kuin sileällä neulottuihin. Niinpä sukista tuli lapaset! Lapaset on neulottu 7 veljeksestä 3,5 puikoilla, ja yhdellä puikolla silmukoita on 12. Tämä virhe on tullut tehtyä kerran aikaisemminkin, jospa se nyt menisi jakeluun... Tein muutama vuosi sitten pienelle Onni-pojalle leopardisukat, joihin suunnittelin itse työlään kuvioinnin. Valmiina sukat eivät edes mahtuneet pojalle jalkaan! Kirjoneule ei jousta takana olevien tiukkojen lankalenkkien takia, siksi silmukoita on oltava enemmän. Jossain ohjeessa oli  kirjoneulesukissa jopa 17 silmukkaa puikollaan. 
Lapaset on tehty aiemmin blogissa julkaistun kaulurin pariksi, vaikkakin siinä on vähän eri värejä. Lapasissa on samat kuviot ja samat värit, mutta eri järjestyksessä. En ole täysin tyytyväinen raidoituksiin, mutta en jaksanut purkaakaan. On ehkä mielikuvituksen puutetta sekin, että kärkien viimeisissä kuviossa on samat värit...  Mutta kaikenkaikkiaan, kyllä niistä kivat tuli, ja oikein käyttökelpoiset! 
Nykyään monissa paidoissa on 3/4 hihat, ja talvella voi käsille tulla kylmä. Tällaisesta tarpeesta syntyivät ihanat vaaleanpunaiset rannekkeet, jotka on tehty ihanasta Noro-langasta 3:n sukkapuikoilla, yhdellä puikolla oli 13 silmukkaa. Peukaloille on tehty koloset neulomalla loppuvaiheessa työtä cm matkalta tasona, ja sen jälkeen vielä pari senttiä suljettuna neuleena.  Áika erilaiset raidotukset sattui pareihin, mutten viitsinyt alkaa kikkailemaan. Aika kivat niistä tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti