sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kukkia kevääseen!


Jos olisin rikas, kantaisin joka päivä kukkakaupasta ihania kimppuja pöytiä koristamaan. En ole myöskään mikään varsinainen puutarhapeukalo, ja siksi on kiva joskus tehdä sellaisia kukka, jotka eivät ihan heti nuupahda!  Innostus näihin kukkiin nousi ihanista kankaista, joita täytyy aina hamstrata pahan päivän varalle.


Kukan ompeleminen on helppoa, ohje löytyy mm. täältä. Itse en käyttänyt näihin ompelukonetta ollenkaan, eli taittelin ympyrän suoraan neljään osaan ja ompelin leikatun reunan harsimalla.
terälehti











napin päällystäminen
Terälehtiä tarvitaan siis viisi. Ne harsitaan ja kiristetään tiiiviiksi lehdeksi, solmitaan, ja tehdään viereen seuraava lehti. Keskusympyräksi valitsin napin, jonka päällystin samaan tapaan kankaalla. Leikkasin kankaasta ympyrän, ja harsin reunan, nappi sisään ja kiristys. Jotkut käyttämistäni kankaista liestyivät kovasti reunoistaan, joten päätin kiinnittää päällystetyt napit liimaamalla. Samalla terälehtienkin reunat pysyvät koossa. Ompelin kukan taakse vielä lopuksi samanlaiset ympäri harsitun kangasympyrän kuin keskusympyrässä, mutta ilman nappia. Jätin ompeleeseen pienen reiän, siitä kukan saa kiinnitettyä oksaan. Olihin noissa askartelua, mutta hienoja niistä tuli! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti