lauantai 8. marraskuuta 2014

Halloween-synttärit


Poikani on syntynyt pyhäinpäivänä, ja jostain syystä synttäreistä tulee aina halloween-teemaiset. Ja miksikäs ei, kyllähän hämähäkit, hirviöt ja muut pelotukset sopii hyvin kuusivuotiaan mielenmaisemaan! :) 


Kakusta päätettiin tehdä tänä vuonna hämähäkki-tyylinen. Jotenkin uniikit ideat oli aika vähissä tämän kakun suhteen, niimpä koristelusta tuli aika yksinkertainen: Valkoinen kaulittu sokerimassa, johon on maalattu mustalla pastavärillä hämähäkinseitti. Koristehämähäkit on tehty kick-patukoista ja lakumatoista. Silmien valkoinen osa on sokerimassaa. Kick-patukka on helppoa muotoilla, ja se on sen verran tahmeaa, että mitään liimausainetta ei erikseen tarvita. Hämähäkit ovat aika naivistista, itse asiassa ne ovatkin siskontyttöni tekemiä! Mutta itse ainakin tykkään enemmän tuollaisista vähän hassuista spaikeista..

Kakun sisästä ei olekaan nyt kuvaa, se meni niin nopeasti! ;) Kakkupohja on perinteinen 6 munan sokerikakkupohja, ja yhdessä välissä on suklaamoussea, ja toisessa lakumoussea. Täytyy sanoa, että toimii!! 

Ohjeet tulee tässä:

Suklaamousse:

2,5dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
100g tummaa suklaata

Vaahdota kerma. Sulata suklaa ja yhdistä se ensin juuston, ja lopuksi kerman kanssa. 


Lakumousse:

150g kick-patukoita 
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa

Pilko ja sulata kick-patukoita teflon-kattilassa kuohukerman kanssa. Lämmitä pienellä lämmöllä, kunnes patukat ovat sulaneet kermaa. Jäähdytä kunnolla (itse annoin olla yön yli jääkaapissa). Vatkaa tehty seos kylmänä, ja toisessa astiassa vispikerma. Yhdistä lopuksi kaikki ainekset.

Toinen kakku, suklaa-rommirusinakakku on enemmän aikuiseen makuun. Tein siihen brownie-pohjan, ja täytteeseen tulee tummaa rommia. En muista mistä olen ohjeen löytänyt, se on kopsattu vuosia sitten reseptikirjaani, mutta nyt se pääsi vasta kokeiluun. Brownie-pohja on suoraan kinuskikissalta, se löytyy täältä


Suklainen rommirusinakakku

Tee ensin brownie-pohja irtopohjavuokaan. 
Täyte: 
150g tummaa suklaata
2 keltuaista
3 rkl tummaa rommia
1 dl korintteja + 1/2 rkl rommia
2 valkuaista ja 1 rkl sokeria
3 dl vispikermaa
1dl sokeria
5 liivatelehteä
0,75 dl kuumaa vahvaa kahvia

Sekoita kupissa korintit ja 1/2 rkl rommia ja anna maustua hetki. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa mikrossa, lisää joukkoon keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Mausta seos rommilla. Vaahdota valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sokeri ja rommilla maustetut korintit. Sulata liivatteet kuumaan kahviin ja lisää ohuena nauhana kermavaahtoseokseen. Yhdistä suklaaseos ja valkuaisvaahto varovasti ja yhdistä lopuksi kaikki ainekset. Hyydytä seuraavaan päivään. Kakun maku on parhaimmillaan parin päivän päästä!


Tein browniepohjaa vähän ylimääräistä, ja osa siitä pääsi matojen mullaksi lasiastiaan. Hauska idea, moni vähän epäili ennenkuin uskalsi maistaa! :)








Illalla juhlien jälkeen kysyin päivänsankarilta, oliko hän tyytyväinen juhliin ja kakkuun. Hän kuulema oli, mutta kakun päällä olisi pitänyt vielä olla jäätelötötteröitä ja karkkeja. Seuraavana päivänä meille oli tulossa vielä yhdet vieraat, ja päätin tehdä pikkumiehen onnelliseksi. Tarjolla oli jäätelöä, ja sankarin itsensä koristelema annos tötteröillä ja runsaalla karkkikuorrutuksella. Hyvää oli sekin. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti