lauantai 8. marraskuuta 2014

Asusteita syksyksi!

Syksyllä ilmojen viilettyä minut valtaa pakottava tarve neuloa uudet asusteet talveksi. Nykyään kaulaliinat ovat vaihtuneet käteviin tuubikaulureihin. Nämä asusteet ovat tilaustyö ystävältä, ja näihin oli langat valmiina, sekä ajatus pipon mallista. 


Tein viime talvena muutamia pipoja samalla tekniikalla, ja niitä toivottiin lisää. Pipo on neulottu tasona neuloen aina oikeaa niin, että toisesta reunasta vähennetään koko ajan silmukoita, ja toiseen reunaan lisätään. Kappaleesta tulee siis täysvino,ja siitä syntyy raidoitus. Ainaoikea on nerokas pinta erityisesti paksulla langalla neulottuna, se on joustava, rouhea ja muhkea. Ja tietenkin helppo! :) Ohje on muokattu novitalta, ohje löytyy mm. täältä.  Neulomani pipon lankana on kolminkertainen, merkistä en ole ihan varma, mutta tiheydeltään n. 24s/10cm. Tuubikaulurissa lanka on kaksinkertaisena. Asusteet on viimeistelty Lentävästä Lapasesta ostetuilla kookos-napeilla ja virkatuilla yksityiskohdilla. 

Virkattu kukka

1krs. Virkkaa 35 kjs 
2krs. Tee 1p viidenteen kjs:aan koukusta laskien, * 1kjs, jätä väliin 1 kjs (1 p, 1 kjs, 1p) seuraavaan kjs:aan; toista *:stä krs loppuun.
3krs. 3 kjs, 5p ensimmäiseen kjs-kaareen. *1 ks seuraavaan kjs-kaareen, 6p seuraavaan kjs-kaareen; toista * :stä, lopuksi 6p viimeiseen kjs-kaareen. (16 simpukkaa)


4krs. Päätä lanka niin, että siihen jä pitkä häntä kukan päättelemistä varten, ja asettele kukka spiraalimaisesti haluamaisi kokoisesti, ja ompele kerrokset yhteen. Ompele nappi tms. keskelle. HUOM!! Kukan kokoa voi muuttaa haluamakseen vaihtamalla ensimmäisen kierroksen silmukkamäärää. Riittää, että silmukkamäärä on pariton.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti