lauantai 8. marraskuuta 2014

Pientä virkkausta

Muistatteko Frendeistä, kun Phoeben velipuoli kertoi harrastuksensa olevan erilaisten asioiden sulattaminen? Viime aikoina minua on kiinnostanut asioiden kovettaminen.. :) Kaikki alkoi siitä, kun ostin askartelukaupasta Powertex -nimistä kankaankovetusainetta. Olen aiemmin jo kovettanut pieniä virkattuja pyörylöitä erikeeperillä, mutta jälki olisi voinut olla mielestäni siistimpi. Kesällä innostuin taas isoäidinneliöistä Novitan uusien ja kivanväristen puuvillalankojen ansiosta. Parilla kerroksella virkattuna kappaleista ja tekstiililakalla kovetettuna neliöistä tuli kauniita koruja.

Alemmassa kuvassa lakatut kappaleet roikkuvat kylppärissä kuivumassa. Purkissa neuvotaan kastamaan kovettava kangas lakkaan. Itse laitoin lakkaa pakastusrasiaan, ja pyörittelin kappaleet pienessä määrässä molemmin puolin. Siveltimen kanssa kannattaa poistaa liika lakka, niin virkatun pinnan reiät pysyvät auki.

Turkoosien korvakorujen lanka ei ole parasta mahdollista tähän tarkoitukseen, kiiltävä ja kierteinen lanka sopii parhaiten. Pinterestistä bongasin myös ompelulangasta virkattuja koruja, Sitäkin voisi kokeilla!

Oma Koppa -blogista löysin syksyllä kauniita virkattuja vaahteranlehtiä, joista tuli kauniita koristeita kranssiin. Pienet kappaleet valmistuvat nopeasti! Talveksi olen jo alkanut virkata erilaisia lumihiutaleita, ehkä laitan niitä ulos terassille äitini tekemään havuasetelmaan.. Powertex-purkissa ei luvata säänkestoa, mutta ehkä sateensuojassa ne säilyvät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti