lauantai 8. marraskuuta 2014

Vanhaa uudella tavalla


Kovetusharrastus jatkuu! Vanhoja Kauneimmat Käsityöt-lehtiä lukiessani sain täydellisen idean, jota piti päästä heti kokeilemaan käytännössä. Lehdessä oli siis virkattuja ja neulottuja pitsiliinoja, joita tehtiin ennen pöytäliinoiksi. Lumihiutalefiiliksissä mietin, miten ohje taipuisi paksumalla langalla neulottuna. Ohje jota käytin, on siis neulotun pitsiliinan ohje, joka ohjeenmukaisella langalla tehtynä on kooltaan n. 22cm. Innostus oli niin suuri, että tähän hätään ei ehtinyt lankakauppaan, vaan oli mentävä niillä mitä kaapeista löytyy. Ja sieltähän löytyy.... :) Käytin työhön luonnonvalkeaa 7 veljestä lankaa ja valkeaa Novita Säde -paljettilankaa, Valmiin työn ympärysmitta on n. 60cm. Kovetuksen tein kylppärin lattialla vahaliinan päällä. Sivelin lakkaa yhden kerroksen kerrallaan molemmille puolille. Lakan laittaminen nihkeälle villalle ei ollutkaan niin helppoa kuin puuvillalle. Työ kuivui monta päivää, mutta lopputulos oli hyvä!

Seuraaksi kiinnitin 40 led-lampun sarjan työn taakse lamppu kerrallaan ohuella rautalangalla. Ja sittn ripustus naulaan pianon yläpuolelle. Voila! Ajattelin ensin, että työssä on oltava jonkinlainen kehikko, mutta menee se näköjään näinkin! :) Tykkään!
6 kommenttia:

  1. Kovasti kiinnostaa millä kovetit liinan,mulla näitä liinoja piisaa kun olen joskus harrastanut niiden neulomista. On upea ja mikä tärkeintä omaperäinen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista! Olen kovettanut työn Powertex- kankaankovetuslakalla. Niitä saa sävytettyinä, ja ilman väriä. Omani ostin Helsingistä Hobby Point-askartelukaupasta, ainakin sieltä saa tilattuakin.

    VastaaPoista