Tällä viikolla sain tehdä kakun erään upean kollegani eläkejuhliin. Emme ehtineet pitkään työskennellä yhdessä, mutta sitäkin onnellisempi olen, että ehdin tutustua tähän ihanaan ihmiseen <3 Kakku sinällään ei ollut mikään taidonnäytös, töissä ruokatunnilla koristeltu. Mutta kakunkoristelu voi olla myös nopeaa ja helppoa!

Kakun välissä on kinuski-puolukkamousse, jota on tuunattu sesongin mukaan kanelilla. Kanelin maku oli vähän liian voimakas, taisin laittaa sitä hieman liian runsaalla kädellä. Ei se pahaa ollut, mutta kinuskin maku jäi hieman taustalle. Kakkupohjana on 3x vaalea kääretorttupohja. Pienempään kakkuun valitsisin kyllä täyteläisemmän kakkupohjan, Kääretorttupohjan hienous on sen muodossa, siitä saa helposti leikattua eri muotoja, ja tehtyä myös isoja kakkuja. Leivontakaupoissa myytävät reunakalvot ovat hyviä apureita kakkujen kokoamisessa. Niiden avulla voi tehdä kakkulle "seinät", joiden avulla täyttäminen onnistuu paremmin ja reunoista tulee siistit.
Kinuski-puolukka-kaneli -mousse (ohje yhteen väliin)
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
0,5 -1 tl kanelia
1,5 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
(liivatelehtiä tarpeen mukaan!)
1,5dl jäisiä puolukoita
kieuhauta kuohukerma ja fariinisokeri mielellään jo täyttämistä edeltävänä iltana. Lisää valmiiseen kinuskiin kaneli. Anna kylmentyä jääkaapissa.
Vaahdota kylmä kinuskikerma. Vaahdota myös toinen kerma, ja yhdistä tuorejuusto ja lopuksi kinuskikermavaahto. Jos seos tuntuu kovin löysältä, tai jos kakun ominaisuuksian takia moussen pitäisi olla jämäkämpää, lisää 1-2 liivatelehteä veteen liotettuna. Itse pyrin aina minimoimaan liivatelehtien käyttöä, koska ne vievät aina makua pois! Lisää jäiset puolukat mousseen vasta kakun täyttövaiheessa. Silloin puolukat eivät värjää moussea.
Ihania eläkepäiviä Sirpa! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti